Linkovi

Inovacije - ogromna prilika za uspeh žena


Samit najmoćnijih žena američkog magazina Fortune, koji se održava 19. godinu za redom, okupio je žene lidere iz raznih industrija kako bi razgovarale o mogućnostima, ali i potencijalnim preprekama koje kompanijama nameće dinamično savremeno poslovno okruženje.

Digitalna transformacija i inovacija u dinamičnom poslovnom okruženju bile su ključne teme ovogodišnje konferencije najmoćnijih žena, magazina Fortune. Džuli Svit koja je na 38. mestu Fortune liste najmoćnijih žena, pričala je o sposobnosti žena da pretvore izazov u mogućnost.

“Danas najveća šansa za postizanje rodne ravnopravnosti i različitosti nastaje u konstantnom pritisku ka inovacijama i promeni. Zato mislim da je pitanje koje žene treba da postave sebi – kako da razviju veštinu stalnog učenja i fokusom koji ulože u inovaciju stvore vrednost koju će integrisati u nove ideje.”

Da biste napredovali u bilo kojoj industriji potrebno je da kombinujete najsavremenije akademsko razmišljanje i potrošačko ponašanje, tvrdi učesnica Joku Macuoka

“Dok sam radila kao profesor mislila sam da je sve u inovaciji i da sa sjajnom idejom možete brzo promeniti svet. Ispostavilo se da sam kroz svoj dosadašnji rad došla do drugog zaključka - da je ideja 0.01 odsto i da ostalih 99.99 posto čini izvršenje, odnosno pronalaženje snažnog podsticaja u ljudima da kupe ono što prodajete.”

Ponekad je potrebno i trošiti zarad određene ideje. Direktorka Citigroup-e za Latinsku Ameriku, Džejn Frejzer kaže da je ta korporacija na inovativan način brendirala svoju inicijativu “tehnologijom do integriteta” u borbi protiv korupcije.

“Želimo da osiguramo da se za pranje novca i korupciju pronađu odgovarajući načini borbe, a nove tehnologije i mogućnosti koje one donose mogu da obezbede transparentnost.”

Sa ovom tvrdnjom slaže se i Stejsi Kaningem iz njujorške berze

“Promenu nećete pokrenuti radeći samo jednu stvar. Mislim da je važan korak za postizanje promene mogućnost i nagoveštaj da postoji mogućnost za promenu. Potrebno je da budete transparentni u onome što pokušavate da uradite i postignete.”

Razmenjivanje ovakvih ideja sa ostalim učesnicama glavni je prioritet ovogodišnje konferencije.

“Ovo dane smatram najvažnijim u svom kalendaru jer mi se pruža prilika da upoznam ljude iz drugih industrija i kompanija. Zajedno smo putovali, razmenili smo priče i ovde smo da pomognemo jedna drugoj da postigne uspeh” , kaže dugogodišnja učesnica Vendi Klark i dodaje da učešće žena na ovakvim konferencijama razvija osećaj sestrinstva.

XS
SM
MD
LG