Linkovi

Indijski premijer u prvoj poseti Pakistanu


Indijski i pakistanski premijer Narendra Modi i Navaz Šarif
Indijski i pakistanski premijer Narendra Modi i Navaz Šarif

Indijski premijer Narendra Modi sastao se sa pakistanskim kolegom Navazom Šarifom tokom iznenadne posete Pakistanu

Indijski premijer Narendra Modi sastao se danas sa pakistanskim kolegom Navazom Šarifom, tokom prve posjete Pakistanu na visokom nivou u poslednjih 12 godina. Modi je tokom iznenadne posjete boravio u Šarifovom domu.

“Porodica je važna”, poručio je na Tviteru portparol indijskog Ministarstva inostranih poslova Vikas Svarup, uz fotografiju dvojice zvaničnika u Šarifovoj rezidenciji u gradu Raivind, izvan Lahorea, gdje je pakistanski lider organizovao vjenčanje za svoju unuku.

Indijski lider je tokom prethodne posjete Avganistanu rekao da se raduje susretu sa Šarifom. Premijeri su prvobitno obnovili kontakte na visokom nivou između dvije zemlje, kratkim razgovorom na međunarodnoj klimatskoj konferenciji prije dvije nedelje u Parizu.

Modi se u današnjem obraćanju avganistanskom parlamentu založo za veću regionalnu saradnju Indije, Pakistana i Avganistana kako bi se pospješio avganistanski razvoj. Taj spisak, kako je naveo, obuhvata i Iran i druge u region, dok se Avganistan bori protiv terorizma i pokušava da uspostavi snažnu vladu.

XS
SM
MD
LG