Linkovi

Inauguracija Donalda Trampa

Milijarder Donald Tramp u podne je položio zakletvu kao 45. predsednik SAD uz poruku da se na današnji dan moć vraća u ruke običnih građana i da počinje nova era u kojoj će "Amerika biti na prvom mestu".

I dok su inauguralna parada i druge proslave još trajali, američki Senat se vratio na posao, razmatrajući nominacije predsednika Trampa. Senat je jednoglasno odobrio nominaciju penzionisanog generala Džejmsa Matisa za novog sekretara za odbranu.

Predsednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija u jednom delu vožnje su izašali iz crne limuzine (koja u medijima ima nadimak "zver" zbog neprobojnog stakla i specijalne opreme na kakvoj bi pozavideo i sam Džejms Bond). Oni su mahali građanima koji su ih pozdravljali iza sigurnosnih ograda na aveniji Pensilvanija.

http://www.voanews.com/a/president-trump-and-family-walk-the-parade/3685394.html

Fotografija Asošijejted Presa sa inauguracije Baraka Obame 2009. i snimak sa YouTube sa inauguracije Donalda Trampa 2017. po svemu sudeći pokazuju znatnu razliku u broju građana na dva događaja.

Predsednik Tramp se u crnoj limuzini polako vozi ka Beloj kući, dok ga pozdravljaju pristalice koje su satima čekale na ulici duž putanje svečane povorke.

Učitajte još

XS
SM
MD
LG