Linkovi

Pet predsednika SAD na koncertu sa ciljem pomoći žrtvama uragana


Petorica bivših američkih predsednika na sinoćnjem koncertu u Teksasu
Petorica bivših američkih predsednika na sinoćnjem koncertu u Teksasu

Svih petorica živih bivših američkih predsednika je prisustvovalo koncertu za prikupljanje sredstava za žrtve urgana koji su u proteklim mesecima razorili kopnene delove Sjedinjenjenih Država kao i američke teritorije Portoriko i Devičanska ostrva.

Bivši predsednici Barak Obama, Džordž Buš, Bil Klinton, Džordž Buš stariji i Džimi Karter su prisustvovali šou programu pod nazivom "Duboko iz srca: apel jedinstvene Amerike", u Rid areni na teksaškom A&M univerzitetu u mestu Koledž stejšn u Teksasu.

U retkom izrazu jedinstva, predsednik Donald Tramp, koji nije prisustvovao tom dogadjaju, zahvalio se bivšim predsednicima u video poruci emitovanoj tokom koncerta "zbog njihove neverovatne uloge u pomoći za oporavak naših sugradjana".

"Svi mi ovde na sceni ne bi mogli biti više ponosni na odgovor Amerikanaca,", rekao je bivši predsednik Obama dok je bivši predsednik Klinton ukazao "da još ima nezavršenog posla i da bi ovo mogao da bude novi početak."

Ledi Gaga se pojavila nenajavljena i saopštila da će donirati milion dolara za fond za uragane pod nazivom Jedna Amerika.

Kantri muzičar Li Grinvud poznat po svom hitu Bog blagoslovio Ameriku je bio voditelj dok su izmedju ostalih nastupili Lajl Lovet, Robert Erl Kin, Sem Mor, Jolanda Adams i grupa Alabama. Šteta od uragana se procenjuje na preko 300 milijardi dolara.

XS
SM
MD
LG