Linkovi

Humanitarna pomoć migrantima u Beogradu


Pomoć azilantima u Srbije stiže sa svih strana - u parku kod autobuske stanice danas su predstavnici muslimanske zajednice Bosne i Hercegovine i Srbije podelile pomoć i hrani i najavili otvaranje kuhinje za migrante.

Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet Bosne i Hercegovine, zajedno sa Merhametom Srbije i Islamskom zajednicom Srbije, podelilo je danas humanitarnu pomoć izbeglicama kod autobuske stanice u Beogradu, i tom prilikom su najavili da sledi šira akcija u okviru koje će azilanti dobijati nekoliko stotina obroka svaki dan.

Predsednik Merhameta BiH Hajrudin Šahić je rekao da se svi građani Bosne i Hercegovine solidarišu sa azilantima, jer znaju kakva je to nevolja:

"Problemi sa kojima su suočeno ovi ljudi, koji su silom prilika napustili svoje domove, zaslužuju svaku vrstu pomoći. Merhamet Bosne i Hercegovine je pre par dana posetio ove izbeglice na dve lokacije i odlučio danas da donira robu u vrednosti od 10 hiljada evra. Ovo nije sve, ovo je interventna pomoć."

Predstavnik Islamske zajednice Srbije Muedib Šahinović je najavio otvaranje kuhinje za azilante i ocenio da današnjom donacijom Srbija i Bosna i Hercegovina pokazuju humanost koja ne poznaje granice:

"Uz pomoć Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet BiH u Beogradu kreće sa radom kuhinja koja će dnevno da priprema između 200 i 500 obroka, koji će biti svakodnevno distribuirani na teritoriji Beograda."

Šahinović je pozvao sve građane u Srbiji da se priključe akciji i pomognu koliko je u njihovoj moći. Nekad su, na primer, napotrebniji volonteri da se hrana prenese, rekao je Šahinović i dodao da se pomoć za izbeglice može doneti u džamije, kod lokalnih imama.

XS
SM
MD
LG