Linkovi

3D hologrami umesto dvodimenzionalnih bilborda


3D HOLOGRAPHIC ADS
3D HOLOGRAPHIC ADS

Neizbežni dvodimenzionalni bilbordi koji se mogu videti u gotovo svakom gradu na planeti uskoro bi mogli da budu zamenjeni trodimenzionalnim hologramima. Kompanije koje rade na toj tehnologiji kažu da će to uneti revoluciju u način na koji kompanije i brendovi komuniciraju sa potencijalnim korisnicima.

Svetleći, pomalo hipnotički hologrami privlače veliki broj ljudi. Ako ih još niste videli, 3D ekran bi uskoro mogao da dođe u prodavnicu blizu vas.

Art Stavenka iz “KINO-MO-a” kaže da novi ekrani već zamenjuju bilborde, LED ekrane jer u industriji ekrana već decenijama nije bilo revolucionarne promene.

Lopatica koja emituje svetlo, stvara ove holograme. Nekoliko lopatica mogu da sinhronizovano da prave veće holograme.

“Čim se ovaj mehanički deo zarotira, prestajete da vidite tu mehaniku i počinjete da vidite hologram, jer se hardver vrti toliko brzinom da ljudsko oko više ne vidi rotaciju već vidi ove prelepe hologramske slike” kaže Stavenka.

Sa kancelarijama u Londonu i Belorusiji, “Kino-mo” nije jedina kompanija koja ima takvu spravu sa elisama koja može da se programira. Druga kompanija koja razviju tu tehnologiju je “Hologruf” i ona ima svoja predstavništva u Sjedinjenim Državama i Kini.

“To nije daleka budućnost, na svakom ćošku će biti ovakav tip reklama kao u filmu naučne-fantastike” tvrdi Kuan Žou, iz kompanije “HOLOGRUF”.

Takvi 3D hologrami će se koristiti u tržnim centrima, na železničkim stanicama i u restoranima.

Franšize poput restorana brze hrane, tražiće takve ekrane na više lokacija.

“Oni imaju mogućnost da kontrolišu više uređaja širom sveta sa centralne lokacije” rekao je predstavnik “HOLOGRUF” kompanije Ted Meng.

Cena lopatice, koja je između hiljadu i malo više od 3.000 dolara po komadu, zavisi od proizvođača. A za prirodu …

“Možemo da ga napravimo da bude vodotporan, otporan na vetar i da radi u raznim ekstremnim uslovima”dodaje Kuan Žou.

Dvodimenzionalne bilborde uskoro bi mogli da zamene ovakvi 3D hologrami.

XS
SM
MD
LG