Linkovi

"Hil": Fondacija Klinton pod istragom


Sekretarijat za pravosuđe pokrenuo je istragu rada Fondacije Klinton i mogućih ilegalnih radnji za vreme dok je Hilari Klinton bila državna sekretarka SAD, preneo je politički magazin Hil pozivajući se na izjave zvaničnika agencija za sprovođenje zakona, kao i jednog svedoka.

Hil navodi da su FBI agenti iz Litl Roka u Arkanzasu, gde je fondacija osnovana, preuzeli vodeći ulogu u istrazi i razgovarali sa najmanje jednim svedokom u proteklih mesec dana. Zvaničnici su izjavili za Hil da se narednih nedelja očekuju dodatne aktivnosti.

Na pitanje da potvrdi da li se vodi istraga protiv Fondacije Klinton, portparolka Sekretarijata za pravosuđe izjavila je da ta agencija ne komentariše istrage koje su u toku.

Predstavnici fondacije još nisu komentarisali ovaj izveštaj. Organizacija je ranije isticala da nikada nije "trgovala" političkim odlukama u zamenu za donacije.

Demokrate optužuju republikance da su pokrenule neopravdanu istragu protiv Klinton, koja je bila demokratski predsednički kandidat 2016, da bi skrenule pažnju sa istrage specijalnog tužioca Roberta Malera o mogućem dosluhu izbornog štaba predsednika Trampa sa Rusijom.

Vebsajt Hil prenosi da su zvaničnici, koji su želeli da ostanu anonimni, izjavili da se istražuje da li su Klintonovi obećavali ili davali političke usluge bilo koje vrste u zamenu za donacije svojoj humanitarnoj organizaciji kao i da li su donatori obećali da će davati donacije u nadi u određene ishode u vladinoj politici.

XS
SM
MD
LG