Linkovi

Helsinška komisija o hapšenju Mladića


Zasedanje američke Helsinške komisije
Zasedanje američke Helsinške komisije

Predsedavajući i kopredsedavajući američke Helsinške komisije, kongresmen Kris Smit i senator Bendžamin Kardin pozdravili su hapšenje Ratka Mladića.

“S obzirom na to da sam se u Srebrenici sastao sa majkama velikog broja žrtava genocida, moje misli i molitve su danas sa njima, saopštio je kongresmen Smit, ističući da su svi oni koji su preživeli zločine koje su počinile Mladićeve snage u Bosni-naročito oni koji su izgubili članove porodice i prijatelje zbog zverstava koje je počinio- dugo čekali na njegovo hapšenje i suđenje. Iskreno se nadam da će smatrati da je pravda zadovoljena sada kada je Mladić konačan priveden pravdi, naveo je Smit u saopštenju.

Kopredsedavajući Helsinške komisije, senator Bendžamin Kardin, istakao je da je izuzetno zadovoljan što su srpske vlasti uhapsile Ratka Mladića. Bilo je potrebno vreme i pritisak da se prevaziđu brojne prepreke na putu njegovog hapšenja, kazao je Kardin i naveo da predsednik Srbije, koji je podsetio da je Goran Hadžić i dalje na slobodi i da mora da bude pronađen, ima njegovu punu podršku u tom pogledu. Ovo je dobar dan za Srbiju, Bosnu i sve zemlje u regionu, ocenio je Kardin.

XS
SM
MD
LG