Linkovi

Jahu: Hakovani podaci 500 miliona korisnika


Kompanija Jahu je potvrdila masovnu krađu podataka korisnika i prema njenim navodima, najmanje 500 miliona korisnika je ugroženo. Yahoo je saopštio da je digitalni upad izgleda izvšen od strane hakera po nalogu strane države.

Kompanija je navela da su ukradene određene informacije sa hakovanih računa, ali bez navođenja specifičnih podataka niti procena koliki je tačan broj korisnika Jahua zahvaćen hakovanjem. Ukradene informacije datiraju iz 2014. godine i među njima su najverovatnije korisnička imena, imejl adrese, brojevi telefona, datumi rođenja, kao i sigurnosne šifre, ali ne i bankarski računi i brojevi kreditnih kartica, naveli su predstavnici Jahua.

Ovo nije prvi hakerski upad u sistem Jahua, ali je najgori do sada, a može da utiče i na detalje oko prodaje. Jahu je naglasio da se promena lozinki naročito preporučuje osobama koje je nisu menjale od 2014. godine. Dodali su i da bi bilo potrebno da se izmene nalozi i na drugim portalima ukoliko se pristupne informacije poklapaju sa onima koje su korišćene za Yahoo.

XS
SM
MD
LG