Linkovi

Najbrža kornjača među novim rekordima


U ginisovoj knjizi rekorda je i žena sa najdužim noktima

Još od 1955. godine kada je izašlo prvo izdanje, Ginisova knjiga rekorda je postala publicistički fenomen, sa prodatih 132 miliona primeraka u više od 100 zemalja.

Danas poznata kao Ginisovi svetski rekordi, sadrži najzanimljivije, najneobičnije, najekstremnije svetske rekorde. Nedavno su objavljeni najnoviji rekordi u 2016.

Kornjača Berti je postavila svetski rekord u brzini kretanja 1977. prešavši udaljenost od 28 centimetara u sekundi.

“Mnogi su primetili da se Berti veoma brzo kreće za kornjaču. Neobično je za kornjaču da bude tako brza", kaže njen vlasnik Marko Kalcini.

Mnogi psi mogu da hvataju loptu, ali ne kao Purin. Čiba, bigl iz Japana, postavio je svetski rekord u hvatanju lopti šapama. 14 lopti za samo minut.

Vo iz Kanzasa, Lazy J's Bluegrass, ima rogove raspona tri metra, što su najduži rogovi na svetu. Kada već govorimo o veličini… treba pomenuti i kaubojske čizme izložene u San Antoniju u saveznoj državi Teksas.

"Ljudi se zaprepaste, jer kada ih gledaju iz daleka ne izgledaju tako velike ali kada im se približe shvate da su ogromne. Ovaj par kaubojskih čizama vidi se još sa auto puta ali vam se ne čine tako ogromne dok ih ne vidite izbliza, kaže skulptor Bob Vejd."

Ginisovi rekordi ove godine slave 60 godina postojanja.

XS
SM
MD
LG