Linkovi

Ginisovi rekordi za 2011.


Dekster, najmanja krava na svetu. Pugi, vlasnik najdužeg psećeg jezika na svetu. I Mehmet Ozirek, čovek koji ima najduži nos. To su samo neki od primera koji su ušli u Ginisovu knjigu rekorda za 2011. godinu. Proda se više od tri miliona primeraka godišnje, a njena popularnost se ne smanjuje, kaže glavni urednik Kreg Glendej.

"Sada dobijamo više zahteva za registraciju nego ikada tokom naše 55-ogodišnje istorije, ima toliko interesenata širom sveta i svi očajnički žele da im se ime nadje u najprodavanijoj knjizi na svetu“, kaže Glendej.

Evo još nekih primera koji polažu pravo na svoju stranicu. Vlasnici najvećih kolekcija štrumfova i Miki Mausa. Kanadjanjin sa najdužom bradom na svetu. Stvorenja kao što je Flafi, najduža zmija na svetu - dugačka skoro 8 metara. I, u istom zoološkom vrtu u Koloradu, najstarija na svetu poznata ženka gorile, koja će u decembru napuniti 55 godina.

"Možete da uradite nešto sasvim jednostavno, kao što je jedenje Smart bombona ili Ferero Roš čokolade, sve do nečeg veoma impresivnog kao što je osvajanje Mont Everesta ili osvajanje Oskara. Za nas, svi su deo porodice Ginisove knjige rekorda“, objašnjava Kreg Glendej.

Zabeleženi su čak i podaci o stvarima o kojima ne biste ni pomislili. Na primer Anastazija, pas vrste Džek Rasel, koji je oborio svetski rekord probušivši 100 balona za najkraće vreme - 44,49 sekundi.

XS
SM
MD
LG