Linkovi

Grupa silovala istu devojku po drugi put


India Rapes

Studentkinju u Indiji silovala je ista grupa muškaraca koja je silovala pre tri godine. Devojka iz niže kaste nalazi se u bolnici u državi Harijana na severu zemlje pošto su je petorica muškaraca silovala prošle nedelje.

Ona je opisala šta se dogodilo, a njen identitet nije otkriven.

“Izlazila sam sa fakulteta. Od ovih petorice optuženih, dvojica su bila izvan, a trojica u kolima. Uplašila sam se kad sam ih videla. Uvukli su me u kola”, izjavila je žrtva silovanja.

Policija je optužila petoricu muškaraca za otmicu 21-godišnje studentkinje ispred fakulteta, za omamljivanje i silovanje u kolima. Ona je zatim bez svesti ostavljena u žbunju, gde ju je pronašao slučajni prolaznik.

Ona je identifikovala svu petoricu naladača, od kojih su dvojica bili umešani u slučaj silovanja iste devojke 2013. Njena porodica kaže da je ta grupa pretila žrtvi i da su od nje zahtevali da odbaci optužbe protiv dvojice muškaraca koji čekaju datum početka suđenja.

Nekoliko grupa ljudi, pripadnika niže kaste organizovali su proteste zbog policijske neaktivnosti s obzirom da niko nije uhapšen još od prošlog slučaja silovanja.

Silovanje i ubistvo 23-godišnje studentkinje medicine 2012. u autobusu u Nju Delhiju, uzrokovalo je uvođenje novih zakona o silovanju u zemlji. Zatvorske kazne su od onda dvostruko duže, a uhođenje i trgovina ženama se tretira kao zločin.

I pored svega toga, 2014. je bilo prijavljeno 37 hiljada slučajeva silovanja, mada aktivisti tvrde da je pravi broj daleko veći, jer mnoga silovanja u Indiji nisu prijavljena zbog društvene stigme.

XS
SM
MD
LG