Linkovi

Grocka: Simonović podneo ostavku, SZS proglasio pobedu


Savez za Srbiju ostavku Simonovića proglasio kao pobedu, Foto: VOA

Skupština opštine Grocka konstatovala je ostavku dosadašnjeg predsednika te opštine Dragoljuba Simonovića, čime je zvanično prestala njegova funkcija, što je Savez za Srbiju (SzS) proglasio kao jednu od svojih pobeda na Tviter profile, uz konstataciju da “idemo dalje”.

Tokom trajanja sednice, ispred zgrade opštine došlo je do oštrog verbalnog sukoba između pristalica SzS i okupljenih građana Grocke i pristalica lokalne vlasti.

Oni su dobacivali "Bežite kući, lopovi", "Ovo je nasa Grocka", "Boško, fašisto", "Ðilasu, lopove"... dok su pristalice Saveza za Srbiju uzvraćali sa - "kako vas nije sramota, kuću su zapalili".

Među okupljenima su bili političari iz Saveza Boško Obradović, Janko Veselinović, Zoran Lutovac, Nikola Jovanović, kao i novinar Milan Jovanović, čija je kuća izgorela.

Lider Dveri Bosko Obradović ponovio je da će nakon Grocke, gde je smenjen Dragoljub Simonović, nastaviti proteste u svim mestima u kojima su namerni da smene lokalnu vlast - u Brusu, zbog gradonačnika u ostavci Milutina Jeličića Jutke i Subotici, zbog gradonačelnika Bogdana Labana.

Milan Jovanovic je na skandiranje učesnika kontramitinga "idite, kući lopovi", što je bilo upućeno funkcionerima Saveza za Srbiju, rekao da bi se i on rado vratio kući, ali ne moze jer je izgorela.

On je izrazio ocekivanje da ce Simonović biti procesuiran, ne samo zbog paljenja njegove kuće već i svih krađa koje je počinio.

Simonović nije prisustvovao današnjoj sednici.

Skupština je donela rešenje i o prestanku funkcije Simonovićeve zamenice i članova veća opštine, a u nastavku sednice biće izabran novi predsednik opštine.

Posle usvajanja odluke o razrešenju Simonovića, odbornicima se obratio predsednik Skupštine opštine Stefan Dilberovic i zahvalio Simonoviću na dosadašnjoj saradnji, ističući da je za vreme njegovog mandata urađeno mnogo za opštinu Grocku.

Sednici je prisustvovalo 31 od ukupno 35 odbornika, a na početku sednice je usvojena dopuna dnevnog reda sa predlogom o razrešenju Simonovića, budući da je on u ponedeljak na pisarnici Skupštine opštine i formalno podneo ostavku.

On je ranije izjavio da ostavku podnosi zbog situacije u kojoj se nalazi, a sumnjiči se da je naložio paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića.

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Simonovića i zatražilo kaznu od osam godina zatvora zbog podstrekivanja tri osobe da zapale imovinu Jovanovića 12.decembra prošle godine.

Simonović je pušten iz pritvora 7. marta u kojem je bio od 25. januara.

Osim Simonovića, optuženi su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, za koje je tužilaštvo predložilo pet godina zatvora, i Aleksandar Mihailović za kojeg je predložena zatvorska kazna od šest godina.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG