Linkovi

Grčki sudija odredio jednom Srbinu pritvor, dvojica puštena uz kauciju


Grčka policija privodi optužene za ubistvo američkog mladića na Zakintosu, Grčka, 8. jula 2017. (imerazande.gr via AP)
Grčka policija privodi optužene za ubistvo američkog mladića na Zakintosu, Grčka, 8. jula 2017. (imerazande.gr via AP)

Istražni sudija na grčkom ostrvu Zakintos odredio je da jedan od četvorice srpskih državljana koji su saslušani ostaje u pritvoru do početka suđenja za učešće u ubistvu američkog turiste, dok će se druga dvojica Srba braniti sa slobode uz plaćenu kauciju od po 5.000 evra.

Četvrti saslušani srpski državljanin dobio je kratko odlaganje procesa i ponovo će svedočiti sutra.

Ova dvojica muškaraca su među devet osumnjičenih starih između 18 i 34 godine - jednog Grka, sedam Srba i bitanskog državljanina srpskog porekla - koji se terete za ubistvo 22-godišnjeg Bakarija Hendersona, kojeg je na smrt pretukla grupa muškaraca.

Ubistvo američkog turiste dogodilo se 7. jula ispred jednog bara u mestu Laganja na Zakintosu.

Navodi se da je petorici ostalih osumnjičenih, koji su juče imali 12-časovo svedočenje pred sudijom, određen pritvor do početka suđenja.

Radio Televizija Srbije (RTS) prenosi da će državljani Srbije kojima je određen pritvor do 18 meseci biti prebačeni u zatvor u gradiću Avlonu, koji se nalazi 50-ak kilometara od Atine.

Medijske spekulacije o navodnoj ekstradiciji SAD srpskih državljana osumnjičenih za ubistvo američkog državljanina Bakarija Hendersona na Zakintosu su bez osnova, jer će se njima suditi po grčkim zakonima, prenosi Radio Beograd.

Kako javlja dopisnica radija iz Atine, grčka policija je sve snimke tuče u "Bar kodu" u mestu Laganas predala Interpolu i, prema navodima policije, traga se za još šest osoba koje su učestvovale u tuči.

U međuvremenu još jedan incident se desio je u Lefkadi , izveštava dnevnik Blic. Beograđanin L.T. (18) u sredu je hitno avionom prebačen iz Atine u Beograd zbog ozbiljnih povreda koje mu nanela grupa Novosađana u tuči.

Pretučenom mladiću je smrskana ruka, ima otvorene rane na kolenima i čeka ga operacija, rečeno je na VMA tom listu.

Prema izveštaju Blica, sukob mladića i grupe iz Novog Sada nastao je, navodno zbog devojke povređenog Beograđanina.

XS
SM
MD
LG