Linkovi

Gradonačelnik: Njujork se otvara 1. jula


ARHIVA - Njujork (Foto: Rojters/Jeenah Moon)
ARHIVA - Njujork (Foto: Rojters/Jeenah Moon)

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio rekao je u četvrtak da zvaničnici planiraju da "u potpunosti otvore" grad 1. jula posle više od godinu restrikcija uvedenih da se suzbije pandemija koronavirusa.

"Spremni smo za otvaranje radnji, kancelarija, pozorišta - punom snagom", rekla je de Blasio za kablovsku mrežu MSNBC.

Gradonačelnik je rekao da je glavni razlog za njegov optimizam da će se Njujork vratiti na normalan nivo poslovanja to što je dato 6,3 miliona doza vakcine u najvećem američkom gradu u kojem živi oko 8,3 miliona ljudi.

"Vidimo da je broj vakcinisanih izuzetan. Znamo da jačaju napori za vakcinaciju. Moramo i dalje da naporno radimo na tome", poručio je de Blasio.

Još nije poznato kako će planovi gradonačelnika Njujorka biti usklađeni sa merama državne vlade, koja donosi odluke o restrikcijama na rad restorana i drugih biznisa.

Pozorišta na Brodveju počela su da se otvaraju ovog meseca za specijalne događaje pred manjom publikom. Mnogi producenti planiraju nastavak nastupa 1. juna.

Guverner države Njujork Endrju Kuomo u sredu je najavio da će tokom maja biti ukinuta ograničenja na radno vreme restorana, a dozvolio je i da se od 3. maja ponovo sedi za šankovima.

XS
SM
MD
LG