Linkovi

Građanska opozicija u CG nastavlja bojkot parlamenta


Crnogorski parlament

Predstavnici takozvane građanske opozicije razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji. Saglasni su da nastavljaju bojkot parlamenta, te da ne isključuju proteste kao radikalniju mjeru.

Na trećem sastanku građanske opozicije održanom u posljednja dva mjeseca, “konstatovani su isti ciljevi ali i neke razlike, što je normalno", kazao je lider DEMOS-a Miodrag Lekić, koji je bio domaćin susreta nekoliko stranaka koje već godinu bojkotuju parlament, osim DF-a.

Kazao je da imaju nekoliko zaključaka, a to je da nastavljaju bojkot, te da ne isključuju proteste, kao radikalniju mjeru.

"Mislimo da bojkot treba da bude opcija cijele opozcije", poručio je Lekić, koji je bio i domaćin sastanka.

Govoreći o prijedlogu kako izaći iz krize, Lekić je rekao da se radi o ispunjavanju njihovih starih zahtjeva.

"Javni servis je za nas bitna tema, a režim pokušava da ih pretvori u servis koji će da uređuje vlast. Nastojimo da se omogući slobodno novinarstvo. U toku smo izborne kampanje - imamo neprimjerne, agresivne kampanje predstavnika vlasti", kazao je Lekić.

Predsjednik Demosa je naveo da nije donešena odluka o bojkotu predsjedničkih i lokalnih izbora.

"Bilo je više prijedloga danas, različitih jer se radi o ozbiljnoj problematici ali nijesmo donijeli odluku koji bi bio stav građanske opozicije. O tome se još treba razgovarati", kazao je Lekić.

To je bio treći sastanak građanske opozicije, a prethodna dva održana su u prostorijama Demokratske Crne Gore i Socijalističke narodne partije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Demosa, Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije, Građanskog pokreta URA i Socijaldemokratske partije.

Učesnike sastanka su prije sastanka dočekali predstavnici samozvanog građanskog bloka, koji su agresivno nastupili prema liderima stranaka.

Predstavnici građanskog bloka su zaustavljali učesnike sastanka i pitali ih zašto građani ne mogu da prisustvuju. Pitali su ih i da li su zaradili poslaničke plate ili šta građani imaju od njihovog rada.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG