Linkovi

Glumac lažirao rasistički napad na sebe - da bi povećao honorar


Glumac Džasi Smolet
Glumac Džasi Smolet

Američki glumac Džasi Smolet, zvezda serije „Empire“, uhapšen je jutros pošto je policija utvrdila da je izrežirao napad na sebe. Smolet, inače Afroamerikanac, je pre nekoliko nedelja policiji u Čikagu prijavio da su ga na ulici pretkukla dvojica muškaraca i da je taj napad bio na rasnoj osnovi - što je inače u Americi izuzetno osetljivo pitanje. Sada se, međutim utvrdilo da je Smolet unajmio svoje navodne napadače i izrežirao incident – kako bi povećao svoj glumački honorar.

Navodna žrtva postala je osumnjičeni – glumac Džasi Smolet uhapšen je u Čikagu i optužen da je policiji prijavio lažni napad.

„Smolet je prvo pokušao da privuče pažnju slanjem lažnog pisma, baziranog na rasnim, homofobnim i političkim uvredama. Kada mu to nije uspelo, platio je 3500 dolara za lažiranje napada“,rekao je Edi Džonson iz policije Čikaga.

Smolet je nedeljama tvrdio da su ga, na sred ulice, prebila dvojica muškaraca koja su ga istovremeno vređala na rasnoj osnovi i navodno mu stavila vešala oko vrata.

“Vidim maskiranog napadača koji uzvikuje Trampov izborni slogan, vređa me na rasnoj osnovi i udara u lice”, rekao je ranije Smolet u intervjuu za ABC.

Policija je u početku istraživala napad na Smoleta kao zločin iz mržnje i kao osumnjičene identifikovala dvojicu muškaraca. Na snimku sa nadzorne kamere se videlo kako kupuju fantomke i crvene kačkete.

Policija je saopštila da su muškarci, inače braća, pred porotom izjavila da im je Smolet platio da učestvuju u lažnom napadu na njega.

“Znamo da su razgovarali jedan sat pre napada i da su bili u kontaktu kada su navodni napadači napustilli zemlju”, rekao je Edi Džonson.

Smoletovi advokati saopštili su da “glumac, kao i svi ostali građani, ima pravo na pretpostavku nevinosti”.

Policija u Čikagu je saopštla da je ceo slučaj pokrenulo Smoletovo nezadovoljstvo honorarom – koji je 65 hiljada dolara po epizodi serije “Empire”.

XS
SM
MD
LG