Linkovi

"Kraljev govor" krunisan nagradom


Natali Portman osvojila je nagradu Udruženja filmskih glumaca za najbolju žensku ulogu u filmu "Crni labud"

Početkom svake godine, posle praznične sezone dolazi sezona filmskih nagrada. Pre nekoliko nedelja proglašeni su dobitnici Zlatnog globusa, a sinoć u Los Anđelesu održana je ceremonija na kojoj su dodeljene 17. "SAG" nagrade za najbolja filmska i glumačka ostvarenja, koje uručuje Udruženje filmskih glumaca.

Ekipa britanske istorijske drame “Kraljev govor”, krunisana je ove godine nagradom za najbolji glumački ansambl.

“Svi mi zavisimo od talenta naših kolega. Kada glumite, najvažnije je da slušate, a to možete samo ako imate puno poverenje u drugoga. To je ono što odlikuje glumački ansambl … slušanje", rekla je glumica Helena Bonam Karter.

Kralj lično, Kolin Firt, osvojio je nagradu za najboljeg glumca u “Kraljevom govoru”, dok je nagrada za najbolju glumicu otišla u ruke Natali Portman za glavnu ulogu u baletskoj drami “Crni labud”.

Nagrade svojih kolega za najbolje sporedne ulogu osvojili su Krisčan Bejl i Melisa Lio za film “Borac”.

“Svako tumačenje uloge zavisi od svih ostalih, kao domino, to je timski rad. Svaki glumac će se složiti sa mnom, niko nije ‘ostrvo’ dok se pravi film", poručio je glumac Krisčan Bejl.

Sezona filmskih nagrada može da bude stresna za filmske radnike. Lio međutim kaže da je smirena zahvaljujući glumačkoj tehnici koju je stekla kroz audicije.

"Brzo sam naučila jedan trik, a to je da uđem u prostoriju, dam sve od sebe, izađem i zaboravim na sve što se unutra dogodilo. Isto tako kad idem na ceremonije dodele nagrada ne razmišljam da li ću osvojiti nešto ili ne. Jednostavno ne razmišljam o tome", otkrila je glumica Melisa Lio.

Kada je reč o televizijskim ostvarenjima, nagrada za najbolji ansambl u žanru komedije pripala je seriji “Moderna familija”, a u kategoriji drame gangsterskoj seriji “Boardwalk Empire”. 80-ogodišnja Beti Vajt i Alek Boldvin izabrani su za najbolje TV glumce u kategoriji komedije, a glavna glumačka priznanja u kategoriji drame osvojili su Stiv Bušemi i Džulijana Margulies.

Dodela "SAG" nagrada se tradicionalno održava pre uručenja Oskara, a smatra se jednim od glavnih pokazatelja oskarovskih šansi. Najveća filmska priznanja, Oskari, biće dodeljeni 27. februara u Los Anđelesu.

XS
SM
MD
LG