Linkovi

Oland preti da će tužiti tabloid


Francuski predsednik Fransoa Oland sa partnerkom Valeri Trirvajler (arhivski snimak)
Francuski predsednik Fransoa Oland sa partnerkom Valeri Trirvajler (arhivski snimak)

Francuski tabloid "Closer" objavio je fotografije na kojima se navodno vidi francuski predsednik kako dolazi na sastanke sa svojom ljubavnicom, glumicom Žuli Gaje.

Francuski predsednik Fransoa Oland zapretio je da će da tuži tabloid “ Closer” zbog povrede privatnosti, nakon što je magazin objavio da je predsednik u ljubavnoj vezi sa glumicom Žuli Gaje.

Tabloid, koji je 2012. kritikovan zbog objavljivanja fotografija britanske vojvotkinje Kejt u toplesu, objavio je sedam stranica fotografija na kojima se navodno vide dolasci i odlasci predsednika i glumice u jednu stambenu zgradu u Parizu.

“Closer” navodi da se na fotografijama vidi Oland kako motorom, u pratnji jednog telohranitelja dolazi u stan. Zvanična partnerka francuskog predsednika je inače novinarka Valeri Trirvajler, koja živi sa njim u Jelisejskoj palati. Dok su Francuzi tradicionalno tolerantni prema neverstvima svojih lidera, fotografije su u ovom trenutku nepoželjna smetnja za Olanda, koji se bori da oživi drugu najveću ekonomiju evrozone, i suočava sa rekordno niskim rejtingom popularnosti.

Glasine o ovoj aferi traju već mesecima, ali današnje ankete pokazuju da mnogi Francuzi, pa čak i Olandovi politički protivnici, nisu uznemireni tom pričom. Mnogi su izjavili da Oland ima pravo na privatnost sve dok ne troši državni novac.
XS
SM
MD
LG