Linkovi

Izručenje Abdeslama za nekoliko nedelja


Belgijska policija
Belgijska policija

Tokom istrage napada u Belgiji, pronađene su brojne veze napadača u Briselu i onih umešanih u napade u Parizu prošlog novembra, uključujući i preživelog, glavnog osumnjičenenog za terorističke napade u Francuskoj, Saleha Abdeslama.

On je u pritvoru u Belgiji gde će biti zadržan još nekoliko nedelja pre nego što bude izručen Francuskoj, saopštio je danas njegov advokat.

“Što se tiče njegovog izručenja Francuskoj, mislim da je ovo takođe bitno, prema najnovijim informacijama koje imam, prvo mora da se povuče poternica koju je izdala Belgija kako bi on mogao da bude izručen Francuskoj i to će biti urađeno za nekoliko nedelja, a to takođe mora da bude obavljeno uz drugi slučaj, tako da mislim da kada se pokrenu stvari, izručenje Francuskoj će biti moguće za nekoliko nedelja”.

Advokat je istakao da drugi slučaj ima veze sa pucnjavom na policiju tokom prošlomesečne racije u Briselu. Abdeslam je uhvaćen u Belgiji 18. marta, pošto je proveo četiri meseca u bekstvu.

Osumnjičeni Belgijanac, Abdeslam, optužen je za saučesništvo u planiranju terorističkog napada u Parizu 13. novembra, kada je na nekoliko lokacija ubijeno 130 ljudi.

XS
SM
MD
LG