Linkovi

Tramp kritikuje FBI posle masovnog ubistva na Floridi


Donald Tramp
Donald Tramp

Predsednik Donald Tramp je kritikovao visoke američke zakonodavce zbog "mešovitih signala" pre no što je jedan 19 godišnjak prošle nedelje izvršio masovno ubistvo u srednjoj školi na Floridi.

"Veoma je tužno da je Federalni istražni biro promašio sve od brojnih signala poslatih o napadaču u školi na Floridi. To nije prihvatljivo" zabeležio je sinoć Tramp na Tviteru. "Oni provode previše vremena u nastojanju da dokažu da je Trampova kampanja bila u dosluhu sa Rusima - nije bilo dosluha.

Vratite se osnovama vašeg zadatka i učinite nas sve ponosnim", istakao je Tramp u jednom od tvitova. U petak je naime FBI priznao da nije delovao na informaciju o naoružanom napadaču pre no što je usmrtio 17 ljudi u Mardžori Stonmen Daglas srednjoj školi. FBI je saopštio da je neko blizak sa napadačem, Nikolasom Kruzom, uputio informaciju 5. januara o želji tog tinejdžera da ubije ljude kao i o drugim uznemiravajućim detaljima.

Sekretar za pravosudje Džef Sešns je naredio hitnu istragu o tome kako Sekretarijat za pravosudje i FBI odgovaraju na upozorenja o potencijalnim masovnim ubicama. Kruz koji je držan u Brauard okružnom sudu bez mogućnosti kaucije, priznao je da je pomenuta ubistva izvršio poluautomatskom puškom AR -15, navela je kancelarija šerifa okruga Brauard.

Kruz koji je izbačen iz škole iz disciplinskih razloga suočen je sa 17 tačaka optužnice za ubistvo sa predumišljajem.

XS
SM
MD
LG