Linkovi

Florida: Zemlja "progutala" deo letovališta


Deo zgrade u letovalištu na Floridi koji je potonuo u rupu
Deo zgrade u letovalištu na Floridi koji je potonuo u rupu

Desetine gostiju jednog letovališta na Floridi evakuisano je zbog delimičnog urušavanja dve zgrade nakon otvaranja rupe u zemlji

Desetine gostiju jednog ljetovališta na Floridi, blizu zabavnog parka Diznivorld, evakuisano je rano jutros zbog djelimičnog urušavanja najmanje dvije zgrade nakon otvaranja rupe u zemlji prečnika između 12 i 15 metara.

Goste jedne od vila u ljetovalištu “Samer Bej rezorts”, na Floridi, je u sred noći probudio užasavajući zvuk.

“Lomilo se staklo. Bilo je veoma glasno. Zvučalo je kao da automobil udara u zgradu.

Svima je nedugo zatim rečeno da što prije napuste zgradu, koja je počela da tone u rupu koja se otvorila u zemlji.

“Oko 10 i po sinoć, jedan od naših gostiju prijavio je pukotinu na prozoru. Bezbjednosno osoblje odmah je izašlo na lice mjesta da procijeni situaciju i evakuisalo goste svih 48 stambenih jednica. Zgrada je počela da tone oko 11 sati ”, kaže direktor ljetovališta Pol Kaldvel.

Do tri sata ujutro po lokalnom vremenu, oko 30 odsto vile propalo je u rupu. Srećom, nije bilo povrijeđenih.

“Riječ je o trospratnoj vili sa dvije zgrade povezane pokrivenom stazom, kojom smo ranije danas poveli djecu na kupanje. Sada su se te dvije zgrade urušile, a nadstrešnica je nestala. Naš sprat je 15 metara ispod zemlje. Cijela strane zgrade gdje smo odsjeli je potonula u komadima”, navodi turista Megi Gamri.

Načelnik vatrogasne službe okruga Lejk, Toni Kueljar, kako prenosi Asošijeted pres, izjavio je da vlasti pretpostavljaju da se rupa produbljuje, ali ne znaju i da li se istovremeno proširuje. Lokalne vlasti su iz predostrožnosti evakuisale i obližnju vilu.

“Najvažnije je što su svi naši gosti, imajući u vidu veličinu rupe, dobro”, poručuje jedan od zaposlenih u letovalištu.

Florida ima dugogodišnji problem sa vrtačama, koje godišnje pričinjavaju milionsku štetu. Podsećamo, rupa koja se početkom marta otvorila ispod jedne kuće u okrugu Hilsborou na Floridi progutala je kuću i jednog od ukućana.
XS
SM
MD
LG