Linkovi

Florida: Policija ispituje terorizam kao motiv napada


Osumnjičeni za napad na aerodromu u Floridi, Esteban Santijago
Osumnjičeni za napad na aerodromu u Floridi, Esteban Santijago

Policija u Floridi ispituje terorizam kao mogući motiv za oružani napad na aerodromu Fort Loderdejl, u kojem je napadač juče usmrtio pet osoba, ali da je još rano za zaključke.

Specijalni agent FBI za Majami, Džordž Pajro izjavio je da policija nastavlja da istražuje teroristički ugao ali da je rano u istrazi da bi se utvrdio motiv. Pajro je takođe naveo mentalnu bolest kao mogući faktor napada i najavio da će optužbe biti podnete kasnije danas.

Aerodrom u Floridi na kojem se dogodio napad danas je ponovo otvoren. Aerodrom je bio zatvoren od juče kada je 26-godišnji Esteban Santijago otvorio vatru u delu za preuzimanje prtljaga i tom prilikom usmrtio 5 i ranio 8 osoba, pre nego što je uhapšen.

Guverner Floride Rik Skot izjavio je jutros da policija i dalje ispituje dokaze kako bi ustanovila šta se tačno dogodilo. On je razgovarao sa nekoliko povređenih u bolnici od kojih su neki u teškom stanju.

Osumnjičeni napadač je doputovao avionom u Fort Loderdejl iz Enkoridža na Aljasci, preko Minijapolisa u Minesoti. Veruje se da je nosio svoj poluautomatski pištolj u već proverenom prtljagu iz kojeg je u Floridi izvadio pištolj i napunio municijom u toaletu, pre nego što je otvorio vatru na putnike.

XS
SM
MD
LG