Linkovi

Tehnološki uredjaji na telu - veliki trend u fitnesu


Telesna težina i fizička spremnost su dve svakodnevne američke opsesije. Čitava industrija udružila se da pomogne u rešavanju problema i da od toga zaradi novac. I kao i u svakoj drugoj industriji tu su neki novi, primamljivi trendovi koji se pojave svake godine. Američki koledž za sportsku medicinu prati te trendove i ove godine, a visoko-tehnološki uredjaji koji se nose na telu, su jedan od njih.

Članstvo u američkim vežbaonicama značajno se povećalo od 2000. godine i ovih dana više od 50 miliona Amerikanaca pripada nekoj od njih. Delom zato što je jedna trećina Amerikanaca gojazna, a dve trećine zvanično imaju prekomernu težinu. Ljudi takođe mnogo više prate svoje zdravlje uz pomoć različitih tehnoloških uredjaja što je jedan od najvećih fitnes trendova ove godine. Ejmi Dikson iz Ekvinoks Fitnesa je sasvim za to.

“Ono što je interesantno u vezi sa trendovima za 2016., je to da imaju korene u osnovnim pravilima i ono što mi se dopada u vezi sa tim je da tehnologija pomaže da budete u formi, zdravi, dok nauka sve to podržava. Kada vidim sve te trendove zadovoljna sam jer su to stvari koje već znamo ali ih primenjujemo na tehnološki unapređene načine.”

Cilj tehnoloških uredjaja koji se nose na telu je da učine očuvanje fizičke kondicije jednostavnijim. A, jednostavnost je izgleda drugi veliki trend ove godine. Vežbe za smanjenje težine i Intervalni trening visokog intenziteta ne zahtevaju značajniju opremu ili vreme.

“Volim ih. Predstavljaju izazov. Brze su. Imate vežbe i zatim kratke odmore, oporavak. Koristite snagu, kardio. To su kao dve platforme u jednoj.”

Redovne vežbe za starije Amerikance su takođe u porastu. A, joga sve više postaje sastavni deo američke rutine vežbanja. Udruženje za jogu saopštilo je da je 36 miliona Amerikanaca radilo jogu ove godine. Ali tehnologija ne može da zameni činjenicu da, sudeći prema podacima Predsedničkog saveta za fizičku kondiciju, tek svaka treća odrasla osoba redovno vežba koliko bi bilo potrebno.

XS
SM
MD
LG