Linkovi

FIFA smenila Valkea


Žerom Valke
Žerom Valke

Etički komitet FIFA prošle nedelje je optužio Valkea da je primao poklone, da je bio u sukobu interesa, da je odavao tajne i da nije sarađivao sa istražiteljima, dok on tvrdi da nije uradio ništa loše

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) otpustila je najbližeg saradnika svog osramoćenog predsednika Sepa Blatera, generalnog sekretara Žeroma Valkea, zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama prilikom prodaje karata za Svetska prvenstva u Južnoj Africi i Brazilu na crnom tržištu.

Etički komitet FIFA prošle nedelje je optužio Valkea da je primao poklone, da je bio u sukobu interesa, da je odavao tajne i da nije sarađivao sa istražiteljima, dok Valke tvrdi da nije uradio ništa loše.

Očekuje se da će čovek koji je i do sada zamenjivao suspendovanog Valkea na položaju generalnog sekretarara FIFA-e, Markus Katner nastaviti da obavlja tu funkciju do izbora novog predsednika FIFA-e 26. februara.

Valke je jednom već bio otpušten iz FIFA-e, 2006. godine, zbog svoje uloge u kontroverzi povodom sponzorstva, ali je godinu dana kasnije ponovo zaposlen, i postao je jedan od najmoćnijih ljudi u svetskoj kući fudbala i najodgovorniji za organizacije poslednja dva šampionata sveta 2010. i 2014. godine.

XS
SM
MD
LG