Linkovi

Pucnjava na kampusu u Kaliforniji


Pucnjava na kampusu u Kaliforniji
Pucnjava na kampusu u Kaliforniji

Policija u Oklendu u Kaliforniji, saopštila je da je bivši student rođen u Južnjoj Koreji, One El Goh juče otvorio vatru u korejsko-američkom hrišćanskom Univerzitetu Oikos, ubio sedam osoba i tri ranio. Po svemu sudeći, radi se o osveti određenoj službenici univerzitetske administracije.

Vlasti navode da je za napad osumnjičen 43-ogodišnji Korejanac, koji se posle pucnjave predao. Policija je saopštila da je ubica bio gnevan zbog odluke školske administracije da ga ranije ove godine izbaci sa koledža.

Očevici kažu da je osumjičeni ubio jednu žrtvu na prijavnici Univerziteta Oikos, a potom ušao u jednu učionicu gde je poredjao uz zid grupu talaca koje je nasumično izabrao, i ubio ih jednog za drugim.

Studentkinja Debora Li je rekla da je čula pucnjeve u pobegla.

Prvi put kad sam čula pucnjavu, mislila sam da je vatromet ili neka šala, ali neka žena je odmah počela da vrišti, viče i onda je moj profesor izašao da vidi šta se događa i rekao nam je da jedna žena priča da neko ima pušku i da treba da bežimo i svi smo pobegli.“

Šef policije u Oklendu Hauard Džordan, izjavio je da je napad „šokantan i besmislen“, a za poprište napada je rekao da je „ekstremno haotično“.

„Nekoliko ljudi se sakrilo u zaključane zgrade, iza zaključanih vrata, iza klupa i možete da zamislite koliko su bili uplašeni. Neki od njih su bili ranjeni, tako da smo morali da ih spasavamo. U brojne prostorije smo morali da provaljujemo.“

Džordan je za Si En En izjavio da je pucnjava bila "sračunata, hladnokrvna egzekucija". On je takodje naveo da je Goh bio uznemiren zbog načina na koji su ga drugi studenti tretirali dok je pohadjao koledž.




XS
SM
MD
LG