Linkovi

Faktor plus: SNS 53,6, SzS 10,3, SPS 9,5 odsto


Srbiji predstoje izbori koji će biti održani na proleće, Foto: (AP Photo/Darko Vojinovic)

Srpska napredna stranka (SNS) zadržala je i tokom januara podršku 53,6 odsto građana, dok je Savez za Srbiju (SzS) doživeo neznatan pad u odnosu na decembar i za njega bi glasalo 10,3 procenata birača, Socijalistička partija Srbije (SPS) je na trećem mestu sa 9,5 odsto podrške, rezultati su istraživanja agencije Faktor plus.

Kako se navodi u rezultatima istraživanja javnog mnjenja, koje "Blic" objavljuje, Srpski patriotski savez (SPAS) Aleksandra Šapića se i dalje, kao i proteklih nekoliko meseci, nalazi na 4,3 odsto podrške, dok Pokret slobodnih građana (PSG) i Stranka moderne Srbije (SMS) u koaliciji imaju šest procenata glasova.

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) ima podršku 3,6 odsto birača, a Srpska radikalna stranka (SRS) 3,3. Pokret "Metla 2020" uživa podršku 2,4 odsto građana sa pravom glasa.

Pokret "1 od 5 miliona", koji je nedavno doneo odluku o odustajanju od bojkota i izlasku na izbore, za sada nema značajnije uporište u biračkom telu, a direktor Faktor plusa Vladimir Pejić kaže da je taj pokret i pre nego što je doneo odluku o izlasku na izbore, bio prepoznat više kao slogan nego kao politička organizacija.

"I slogan je u padu. Trenutno nemaju značajnije uporište u biračkom telu, jer nisu percipirani kao stranka, a sigurno bi se neko opredelio i za njih", kaže Pejić za "Blic" i dodaje da će se u narednom istraživanju jasnije videti kakva je pozicija tog pokreta.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG