Linkovi

Fejsbuk slavi 10. rođendan


Najpoznatija društvena mreža današnjice obeležava 10 godina od osnivanja, a budućnost vidi u novoj aplikaciji za mobilne telefone "Paper".

Od nastanka relativno male komunikacione mreže za studente Harvarda, do najveće društvene mreže današnjice, sa vi[e od milijardu korisnika, prošlo je tačno 10 godina.

Fejsbuk danas proslavlja deseti rođendan, a osnivač i generalni direktor Mark Zakerberg je tim povodom izdao saopštenje, u kojem navodi da se nada da će kompanija u sledećih 10 godina proširiti svoje mogućnosti i postati platforma preko koje će ljudi rešavati veće i važnije probleme nego do sada.

Samo prošle godine, Fejbusku se priključilo 170 miliona korisnika, čime je ukupan broj prešao brojku od milijardu, što je jednako broju stanovnika druge najnaseljenije zemlje na svetu – Indije.

Posle relativno neuspešnog izlaska na berzu 2012, ova kompanija danas vredi 157 milijardi dolara, što je više od bilo koje druge američke firme sa istorijom dužom od 10 godina.

Budućnost Fejsbuka je aplikacija “Paper”, koja je juče postala dostupna korisnicima ajfona. Ova aplikacija podseća na "Flipboard" i potpuno je novo iskustvo pri korišćenju ove mreže na mobilnim telefonima, što je prema rečima Marka Zakerberga, trenutni fokus njegove kompanije.
XS
SM
MD
LG