Linkovi

EXIT ponovo najbolji festival Evrope


EXIT Festival

EXIT je zvanično najbolji festival Evrope, objavljeno je u sredu na dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji. Kako su saopštili organizatori, EXIT je pobedio u glavnoj kategoriji u konkurenciji 350 festivala iz više od 35 zemalja, uz preko milion glasova publike i mišljenje stručnog žirija sastavljenog od najeminentnijih ljudi svetske muzičke industrije.

Osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević kaže da je ovo neverovatan uspeh po drugi put osvojiti ovu nagradu kada se zna da drugi festivali u konkurenciji raspolažu sa daleko većim fondovima.

"Osećaj je neopisiv, izuzetno smo ponosni što smo najveće priznanje vratili u naš Novi Sad, evropsku prestonicu kulture, u našu Srbiju, u naš region. Upravo Balkanu ovom prilikom posvećujemo ovu nagradu sa željom da Exitovih pet festivala u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, Crnoj Gori i Rumuniji doprinesu da se našim regionom šire poruke ljubavi i prijateljstva i da "Tiha balkanska većina" prevlada i osigura trajni mir i sigurnost na ovim prostorima, rekao Kovačević.

EXIT je u konkurenciji za glavnu nagradu bio sa drugim evropskim festivalima, kao što su Tomorrowland, Sziget Festival, Lowlands, Wacken Open Air i mnogi drugi. EXIT je prethodno osvojio nagradu za najbolji veliki evropski festival za 2013. godinu. Pobednike bira publika iz cele Evrope, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije, a lista dobitnika nalazi se na zvaničnom sajtu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG