Linkovi

Dačić sa Kacinom: Datum što pre


Premijer Srbije Ivica Dačić i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin u Vladi Srbije
Premijer Srbije Ivica Dačić i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin u Vladi Srbije

Premijer Srbije sastao se sa izvestiocem Evropske Unije Jelkom Kacinom i izarazio očekivanja da neće biti novih uslova na evropskom putu

Posle jučerašnjeg razgovora sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, evropski izvestilac za Srbiju Jelko Kacin se danas sastao i sa premijerom Ivicom Dačićem. Razgovor je bio konstruktivan i korektan, rekao je Dačić.

Cilj srpske vlade ostaje što brže dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu sa EU, izjavio je danas premijer Srbije Ivica Dačić i dodao da je ocena evropskog izvestioca Jelka Kacina o tome da Srbija neće do kraja godine dobiti taj datum njegov lični stav.

Dačić, koji se i sam danas sastao sa Kacinom je objasnio da je takav stav baziran na proceni evropskog diplomate o tome hoće li će Srbija imati dovoljno vremena da sprovede zadatke koji se od nje očekuju:

"Naš je cilj i interes je da do kraja godine ili najdalje u prvoj polovini sledeće godine dobijemo datum za otpočinjanje pregovora o članstvu u EU, zato što je to naš nacionalni i državni interes".

Dačić je u razgovoru sa Kacinom rekao da očekuje da neće biti novih uslova na evropskom putu Srbije.

Takođe, premijer Srbije je rekao da je i bez poruka Jelka Kacina i drugih evropskih zvaničnika o spornim privatizacijama upozoravao na taj problem. Jedna trećina privatizacija je poništena, rekao je još Dačić i podsetio da je u svom ekspozeu u parlamentu najavio opredeljenost da se te sporne privatizacije preispitaju.
XS
SM
MD
LG