Linkovi

Euleks: 82.000 evra za informaciju o ubistvu carinika


Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu EULEKS, ponudila je danas nagradu u iznosu od 82.000 evra za informaciju koja bi pomogla u rasvetljavanju ubistva carinskog službenika EULEKS - a Audriusa Šenavičijusa, koji je ubijen pre tačno tri godine na severu Kosova.

Zamenik šefa EULEX-a Bernd Tran uputio je apel građanima da kontaktiraju ovu misiju ukoliko imaju bilo kakvu informaciju u vezi sa ubistvom 35-ogodišnjeg carinika EULEKS-a Adriusa Šenavičijusa.

On je na konferenciji za novinare u severnoj Mitrovici rekao da EULEKS ne može sam da reši ovo ubistvo i da im je potrebna kako je kazao saradnja sveukupne javnosti.

‘’Povećana nagrada u iznosu od 82.000 evra nudi se za svaku informaciju koja može da dovede do hapšenja izvršioca ili izvršilaca i uveravam vas da će svaka informacija koju nam budete dali biti tretirana kao strogo poverljiva’’, rekao je Tran.

EULEKS je pre pri godine prvobitno ponudio nagradu od 27.500 eura za informacije koje bi dovele do hapšenja izvršioca ili izvršilaca ubistva službenika ove misije

‘’Pomozite nam da pronađemo izvršioce ubistva Audriusa Šenavičijusa . Svaka informacija nam može pomoći u rešavanju ovog slučaja’’, rekla je Demare Tiro, tužiteljka EULEKS-a.

Pripadnik Euleksa, 35-godišnji Šenavičijus iz Litvanije ubijen je na današnji dan 2013. godine kada je nepoznata osoba pucala na dva vozila misije EU na teritoriji opštine Zvečan, na severu Kosova i Metohije.

Današnjoj konferenciji su prisustvovali i vršilac dužnosti načelnika Izvršne policije Žan Mišel Sed i regionalni komandir Kosovske policije na severu Nenad Đurić, a nakon konferencije položili su vence na mesto gde je Šenavičijus ubijen i minutom ćutanja odali poštu ubijenom cariniku.

XS
SM
MD
LG