Linkovi

Bez dogovora u Briselu


Premijer Srbije Ivica Dačić, visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton i predsednik Vlade Kosova Hašim Tači (arhivski snimak)

U Briselu je večeras bez rezultata završen sastanak visoke predstavnice EU Ketrin Ešton sa premijerima Srbije i Kosova Ivicom Dačićem i Hašimom Tačijem, kome je prisustvovao i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Po završetku sastanka Dačić i Tači su izjavili da nije postignut dogovor o pravosuđu i Zajednici srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

Zajedničkom sastanku prethodili su odvojeni susreti visoke predstavnice - prvo sa premijerom Dačićem, kojem je prisustvovao i prvi potpredsednik vlade Srbije Vučić, a zatim sa Tačijem.

Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton izjavila je da je zadovoljna posvećenošću premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija, kao i zamenika premijera Srbije Aleksandra Vučića i članova delegacija Beograda i Prištine da nastave dijalog i proces normalizacija odnosa.Ona je navela da je razgovarano o brojnim pitanjima, posebno o ponovljenim izborima koji će biti održani u severnoj Mitrovici.

Ešton je najavila da će se naredna runda dijaloga održati 12. februara.
XS
SM
MD
LG