Linkovi

EU o bezbednosti posle napada u Briselu


Belgijski vojnici patroliraju Briselom
Belgijski vojnici patroliraju Briselom

Ministri pravde i unutrašnjih poslova EU razgovaraju o načinima da se poboljša razmena obaveštajnih podataka i bezbednost, dok policija traga za još jednim osumnjičenim u napadima u Briselu

Osumnjičeni je po svemu sudeći bio umešan u samoubilački napad u stanici podzemne železnice Malbek, prenose belgijski mediji.

Vlasti su ranije identifikovale Halida El Bakrauia kao napadača u metrou, gde je poginulo 20 osoba. Međutim, na snimcima sa kamera ispred stanice vidi se drugi čovek kako hoda sa El Bakrauiem i nosi veliku torbu, navode belgiski mediji pozivajući se na policijske izvore.

Halidov brat, Ibrahim, jedan je od dvojice bombaša samoubice koji su isto jutro izveli napad na aerodromu. Mediji su identifikovali drugog napadača kao Nadžima Lašrauija. koji se smatra ključnim saučesnikom u terorističkim napadima u Parizu, u novembru prošle godine.

Policija traga za trećim osumnjičenim, koji na video snimcima sa aerodroma gura kolica sa dvojicom napadača. U napadima u Briselu poginula je najmanje 31 osoba, dok je 300 povređeno.

XS
SM
MD
LG