Linkovi

"Epl" priznao da je usporavao starije modele "ajfona"


Ajfon
Ajfon

Kompanija “Epl” odgovorila je na tvrdnje iznete na blogu kompanije “Primate Labs” koja meri brzinu procesora “ajfona” – da namerno usporava starije modele telefona što je pokazano na primeru “ajfona 6s” I “ajfona 7”. “Epl” je priznao da preduzima neke mere kako bi se baterija na uređaju manje trošila – što može da uspori procesor u slučaju da baterija nije dovoljna da podrži zahteve procesora.

“Problem je u činjenici da sve litijum-jon baterije, ne samo one u “Eplovim” proizvodima, slabe što su starije I imaju problem sa podržavanjem zahtevnijih funkcija. Prošle godine smo za “ajfon 6”, “ajfon 6s” I “ajfon SE” objavili nove funkcije koje sprečavaju da se telefon odjednom ugasi” saopštila je komapnija “Epl” u odgovoru Rojtersu.

Zbog iznenadnog gašenja “ajfona”, problema sa kojim su se korisnici sve češće susretali tokom 2016, “Epl” je izdao novi softver koji je usporavao telefone sa starom ili polupraznom baterijom. Problem je mogao da se reši kupovinom nove baterije koja košta 79 dolara, I nije pokrivena garancijom. “Epl” je već duže vreme kritikovan zbog toga što proces promene baterije komplikovan, I korisnici ne mogu sami da je zamene.

XS
SM
MD
LG