Linkovi

Epl upozorava na sporiju isporuku Ajfona 14 zbog smanjenja proizvodnje u Kini


ARHIVA - Ajfon 14 u prodavnici u Njujorku
ARHIVA - Ajfon 14 u prodavnici u Njujorku

Kompanija Epl očekuje manje isporuke najnovijeg Ajfona 14 posle značajnog smanjenja proizvodnje u fabrici u Kini, zbog politike Pekinga prema koronavirusu.

Epl je svoje telefone sklapao u fabrici u Žengdžou, ali je poput drugih kompanija, zbog politike nulte tolerancije prema kovidu, morao da smanji očekivanja - i to pred prazničnu sezonu.

„Fabrika trenutno radi sa značajno smanjenim kapacitetom. Nastavljamo da uočavamo veliku potražnju za modelima Ajfon 14 Pro i Ajfon 14 Pro Maks. Međutim, sada očekujemo manje isporuke Ajfona 14 Pro i Ajfona 14 Pro Maks nego što smo ranije očekivali“, navodi se u saopštenju Epla.

Rojters je prošlog meseca objavio da bi proizvodnja Ajfona mogla pasti za čak 30% u novembru u kineskoj fabrici- jednoj od najvećih na svetu - zbog ograničenja u vezi sa kovidom.

Fabrika u centralnoj Kini, koja zapošljava oko 200.000 ljudi, pod strogim je merama zbog sprečavanja širenja kovida. Mnogi radnici su i napustili lokaciju te fabrike.

Epl, koji je počeo da prodaje Ajfon 14 u septembru, sada poručuje kupcima da se spreme na duže vreme čekanja.

Kina je u ponedeljak prijavila najveći broj novih infekcija kovidom u poslednjih šest meseci. Nadležni su rekli da će se pridržavati strogih mera protiv koronavirusa, što utiče na proizvodnju.

Epl očekuje da če ove godine proizvesti najmanje 3 miliona Ajfona 14 nego što je planirano, objavio je Blumberg.

XS
SM
MD
LG