Linkovi

Entoni Bordejn pronađen mrtav


Entoni Bordejn (1956-2018)
Entoni Bordejn (1956-2018)

Svetski poznati kuvar i autor TV serijala „Parts Unknown“ Entoni Bordejn ubio se u hotelskoj sobi u Strazburu u Francuskoj, objavila je televizija CNN na kojoj se emitovao Bordejnov serijal. Imao je 61 godnu.

Bordejn je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Strazburu, gde je snimao narednu epizodu serijala, saopštio je CNN. Uzrok smrti nije objavljen.

Njegovo samoubistvo desilo se tri dana pošto se obesila poznata američka dizajnerka Kejt Spejd, koja je pronađena mrtva u svom stanu u Njujorku. Stopa samoubistava u Americi konstantno raste, a Centar za kontrolu i prevenciju bolesti SAD saopštio je da je skoro 45 hiljada ljudi počinilo samoubistvo u 2016. što je treći uzrok smrti.

Bordejn je bio autor nekoliko TV emisija, prvo na mrežama Food Network i Travel Channel, a od 2013. je na CNN-u.

Njegova ljubav prema avanturi, hrani, piću i neverovatne priče iz svih delova sveta učinile su ga jedinstvenim. Njegovi talenti nikada nisu prestali da nas iznenađuju i mnogo nam nedostaje”, navodi se u saopštenju CNN-a.

Entoni Bordejn je bio toliko slavan da mu je u emisiji gostovao i bivši predsednik SAD Barak Obama, i to u jednom restoranu u Vijetnamu.

Na vest o smrti Bordejna reagovao je i predsednik Donald Tramp. On je rekao da ga je vest o smrti “veoma šokirala” i da je “uživao u njegovim emisijama”.

Entoni Bordejn bio je oženjen dva puta i ima ćerku od 11 godina.

XS
SM
MD
LG