Linkovi

Eksplozija na jugu Turske


Dve osobe su poginule, a 16 je ranjeno u eksploziji ispred zgrade lokalnih vlasti u gradu Adani na jugu Turske, saopštili su turski zvaničnici.

Automobil bomba detoniran daljinskim upravljačem, eksplodirao je na parkingu, ispred kancelarije guvernera koji je, kako veruju evropski zvaničnici, bio meta napada. Guverner Mahmud Demirtas rekao je da veruje da je napad izvela žena.

Brojna vozila parkirana u blizini eksplozije su se zapalila, a oštećena je i zgrada u kojoj se nalazi guvernerova kancelarija.

To je još jedan u nizu smrtonosnih napada, koji su u protekloj godini potresli Tursku, od kojih su većinu izveli kurdski ekstremisti ili pripadnici Islamske države.

Do sada još ni jedna grupa nije preuzela odgovornost za napad. Turski zvaničnici su obećali da će se boriti protiv svih terorističkih grupa u zemlji.

"Napadači mogu biti sigurni da će se u ovom veku, ova nacija obračunati sa svima koji su izveli ove terorističke napade, sahraniće ih, njihove sluge i pristalice", poručio je Berat Albajrak, ministar energetike Turske.

Kao i ranije, prilikom sličnih napada, turske vlasti su zabranile medijima u zemlji da objavljuju snimke eksplozije i pričinjene štete, za koje tvrde da bi mogli da ometaju istragu.

XS
SM
MD
LG