Linkovi

Eksplozija u termoelektrani u Obiliću


Termoelektrana u Obiliću posle eksplozije 6. juna 2014.
Termoelektrana u Obiliću posle eksplozije 6. juna 2014.

Najmanje tri osobe su stradale, a 14 ih je povređeno u jakoj eksploziji koja se danas dogodila u Termoelektrani "Kosovo A" u Obiliću, kod Prištine.

Prištinski mediji, pozivajući se na izjavu Berata Rukićija predsednika Borda Kosovske elektro - korporacije navode da su u eksploziji u Termoelektrani Kosovo A poginula trojica radnika. U urgentni centar u Prištini primljeno je 14 povređenih.

U klinici je lekarsku pomoć zatražilo 14 povređenih osoba. Njih 12 je posle ukazane lekarske pomoći i urađenih svih analiza upućeno na kućno lečenje. Dvojica preostalih su ostali na klinici na dalji tretman i njihove povrede nisu rizične po njihov život”, rekao je novinarima director Urgentnog centra u Prištini Basri Lenjani.

Mediji u Pritini navode da je do nesreće došlo u jedinici elektrolize, što je prouzrokovalo jaku eksploziju, koja se osetila i u Prištini, koja je od Obilića udaljena desetak kilometara.

Policija je blokirala sve ulice koje vode prema Obiliću. Pristup Termoelektrani omogućen je trenutno samo hitnim službama.

Misija EULEX na Kosovu uputila je saučešće porodicama stradalih u današnjoj eksploziji u Obiliću.
XS
SM
MD
LG