Linkovi

Niz eksplozija u Kabulu na sahrani senatorovog sina


Deca prolaze pored mesta gde su se dogodile tri eksplozije tokom sahrane u Kabulu, 3. jun 2017.

Najmanje 10 osoba je poginulo danas u Kabulu, u tri eksplozije tokom sahrane senatorovog sina koji je ubijen tokom protesta u glavnom gradu Avganistana.

Više vladinih zvaničnika i članova parlamenta, uključujući avganistanskog izvršnog predsednika Abdulu Abdulu, prisustvovalo je sahrani sina senatora Alama Ezadijara.

Napad se dogodio u trenutku dok je veći deo Kabula blokiran posle protesta koji su nastavljeni u subotu. Najmanje 4 Avganistanca ubijena su juče kada su se demonstranti, koji su zahtevali veću bezbednost, sukobili sa policijom u Kabulu.

Očevici su naveli da je policija ispalila upozoravajuće hice u vazduh kako bi rasterala stotine demonstranata koji su bacali kamenice.

Nezadovoljstvo javnosti pojačano je od srede kada je eksplodirao kamion bomba na početku muslimanskog svetog meseca ramadana.

U jednom od najgorih napada od 2001, poginulo je 90 osoba, dok je ranjeno više od 450. Više od hiljadu demonstranata, od kojih su mnogi nosili fotografije žrtava, okupilo se u petak u blizini mesta eksplozije i marširalo prema predsedničkoj palati, zahtevajući ostavku avganistanske vlade.

Niko nije preuzeo odgovornost za napade u sredu i petak.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG