Linkovi

Egipat: Ubijena četvorica bezbednosnih čuvara


Sledbenici zbačenog egipatskog predsednika Mohameda Morsija u Kairu
Sledbenici zbačenog egipatskog predsednika Mohameda Morsija u Kairu

Napadači su otvorili vatru na policijsku stanicu, policijski klub i jednu armijsku postaju u gradu Ariš

U odvojenim napadima ekstremista, na Sinajskom poluostrvu ubijena su četiri pripadnika bezbednosti.

Napadači su otvorili vatru na policijsku stanicu, policijski klub i jednu armijsku postaju u gradu Ariš. U napadima je ranjeno nekoliko civila.

Tempo napada islamista lojalnih bivšem egipatskom predsedniku Mohamedu Morsiju, na bazbednosne snage u severnom Sinaju se intenzivira od kako ga je armija zbacila sa vlasti pre više od dve nedelje. Oko 20 ljudi je poginulo u tim napadima, uključujući vojnike i civile.

Severni Sinaj je deo Egipta u kojem vlada bezvlašće od kako je Morsijev prethodnik, Hosni Mubarak, pre dve godine zbačen sa vlasti tokom narodne revolucije koju je podržala vojska.

U medjuvremenu, sledbenici I protivnici zbačenog predsednika Morsija su se ponovo danas sukobili nadomak trga Tahrir u Kairu.

Bezbednosni funkcioneri navode da je sukob izbio pošto je grupa Morsijevih sledbenika prolazila pored Tahrira tokom protestnog marša. Funkcioneri navode da su bezbednosne snage intervenisale.

Ranije danas porodica zbačenog egipatskog predsdnika Mohameda Morsija se oglasila komentarima protiv vojske preteći da će preduzeti pravne mere da bi oslobodila bivšeg lidera.

Morsijeva porodica danas je održala konferenciju za štampu u Kairu optuživši egipatsku vojsku da ga je kidnapovala.

Njegov sin Osama Morsi je rekao da porodica nije videla oca od 3. jula., kada je egipatska vojska ybacila Morsijevu demokratski izabranu vladu.
XS
SM
MD
LG