Linkovi

Nove žrtve epidemije ebole


Kontrola putnika na aerodromu Murtala Muhamed u Lagosu u Nigeriji, 6. avgusta 2014.
Kontrola putnika na aerodromu Murtala Muhamed u Lagosu u Nigeriji, 6. avgusta 2014.

Epidemija ebole nastavlja da se širi i u Nigeriji, dok Saudijska Arabija takođe istražuje sumnjivu smrt čoveka koji je putovao kroz Zapadnu Afriku.

Druga potvrđena žrtva ebole u Nigeriji je medicinska sestra koja je prošlog meseca lečila Amerikanca, poreklom iz Liberije Patrika Sojera, koji je prva nigerijska žrtva tog opakog virusa, s obzirom da je umro u Lagosu. Sojer je prethodno zadobio infekciju u Liberiji.

U međuvremenu, državna novinska agencija Saudijske Arabije prenosi da se sumnja da je jedna osoba danas umrla od ebole u Džedi, uprkos dvodnevnom intenzivnom tretmanu u bolnici. On je dobio simptome ebole posle dvodnevnog poslovnog puta u Sijera Leone - jednu od tri zemlje, uz Liberiju i Gvineju, koje su u epicentru epidemije. Zdravstveni zvaničnici u Saudijskoj Arabiji poslali su uzorke u strane laboratorije kako bi dobili potvrdu da li je pacijent umro od ebole.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je ukupno od ebole do sada stradalo 932 ljudi, od ukupno više od 1.700 obolelih.

XS
SM
MD
LG