Linkovi

Džon Keli novi šef osoblja Bele kuće


General Džon Keli, novi šef osoblja Bele kuće (arhivska fotografija)

Šef osoblja Bele kuće Rajns Pribus podneo je ostavku, a na njegovo mesto će doći penzionisani mornarički general koji je vodio Sekretarijat za unutaršnju bezbednost Džon Keli.Pribus je pre odlaska bio u žiži javnosti jer ga je napao novi dirketor za komunikacije Bele kuće Entoni Skaramuči I nazvao ga “paranoidnim šizofreničarem”.

Ipak, u Beloj kući ostavku Pribusa ne povezuju sa navodnim sukobom sa Skaramučijem.Navode da je Pribus sa predsednikom razgovarao o odlasku dve nedelje pre nego što je podneo ostavku.

Rajns Pribus je u intervjuu za CNN, nakon odlaska iz Bele kuće, rekao da su on I predsednik imali različita viđenja u kom pravcu treba ići I istakao da je Beloj kući potrebno da pritisne dugme za resetovanje.

Predsednik Donald Tramp rekao je da je “Rajns Pribus dobar čovek”, a da će “Džon Keli fantastično radti posao šefa osoblja Bele kuće jer je zvezda I svi ga poštuju”. Džon Keli će preuzeti novu dužnost u ponedeljak. Inače, šef osoblja Bele kuće veoma blisko sarađuje sa predsednikom I kontroliše raspored njegovih sastanaka na dnevnom nivou.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG