Linkovi

"Dženeral Motors" želi da konkuriše "Tesli"


Izvršni direktor kompanije "Tesla" Elon Mask maše tokom skupa u fabrici tih vozila u Fremontu u Kaliforniji (AP Photo/Paul Sakuma)
Izvršni direktor kompanije "Tesla" Elon Mask maše tokom skupa u fabrici tih vozila u Fremontu u Kaliforniji (AP Photo/Paul Sakuma)

Gigant iz Detroita navodno razvija električni automobil koji bi jednim punjenjem mogao da pređe 200 milja, ali košta znatno manje Tesle...

Jedan od najvećih svetskih proizvođača automobila, američki "Dženeral Motors" pokušava da napravi vozilo na potpuno električni pogon, koje bi bilo znatno jeftinije od automobila, za sada jedinog pravog konkurenta na tom tržištu - kompanije "Tesla".

Prema najnovijim medijskim izveštajima, "Dži Em" razvija eklektrično vozilo koje će moći da pređe dvostruko dužu deonicu putra nego sadašanja generacija, koju predvode Ševi Volt i Ševi Spark.

Tih 200 milja s jednim punjenjem baterije je slična razdaljina kao Teslin model "S", koji prelazi 225 milja, ali košta čak 70 hiljada dolara. "Dži Emov" elektični automobil koštao bi svega 30 hiljada, ali još nema vesti kada bi to vozilo moglo da se nađe u prodaji, tako da je moguće da "Tesla" ipak pretekne giganta iz Detroita.

Izvršni direktor "Tesle" Elon Mask prošlog meseca je objavio da kompanija radi na jeftinijem modelu za širu populaciju i da bi on trebalo da bude spreman do 2016. Kako je rekao Mask, taj model bi trebalo da košta 35 hiljada dolara i da prelazi 200 milja sa jednim punjenjem.
XS
SM
MD
LG