Linkovi

Džekson više nije kandidat za sekretara za pitanja veterana


Roni Džekson

Lekar opšte prakse u Beloj kući, admiral Roni Ržekson, povukao se sa mesta kandidata za sekretara za pitanja veterana, posle optužbi o navodnom neprofesionalnom ponašanju i preterivanju u piću.

Posle povlačenja, Džekson je rekao da su optužbe lažne, ali da su postale smetnja naporima predsednika Donalda Trampa da poboljša zdravstvenu negu za američke veterane.

Tramp je u intervjuu za emisiju “Fox and Friends” branio Džeksona, inače svog ličnog lekara, rekavši da “fantastično obavlja posao”.

Tramp je okrivio senatora Džona Testera, demokratu iz Montane, da je minirao Džeksonovu nominaciju na mesto sekretara za pitanja veterana, odeljenja koje ima 377 hiljada zaposlenih i bavi se potrebama više od 13 miliona američkih veterana. Tester je rekao da je 20 sadašnjih i bivših članova vojske bliskih Džeksonvoj kancelariji, reklo zakonodavcima da je on pio na poslu i prepisivao lekove bez uzimanja u obzir medicinske istorije pacijenta.

“Žele da unište čoveka. Nema dokaza za optužbe, a Tester će platiti visoku političku cenu zbog komentara o Džeksonu”, rekao je Tramp.

Predsednik SAD rekao je da ima na umu narednog kandidata za pitanja veterana, nekoga sa političkom pozadinom.

Tramp kaže da je Džeksonu ranije rekao da “vidi kuda sve ide” i da je njemu ostavio da odluči šta će dalje da radi.

Džekson je brzo gubio podršku u Kongresu. I demokrate i republikanci odložili su pretres o potvrđivanju nominacije, inače zakazan za sredu i počeli da istražuju optužbe.

Neki mediji su izveštavali o navodnim Džeksonovim incidentima - da je poznat po preteranom prepisivanju opijata, a CNN je objavio da je 2015. pijan udarao na vrata hotelske sobe svoje koleginice, na jednom slubženom putu.

Roni Džekson je bio i lični lekar predsednika Baraka Obame.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG