Linkovi

Protest u Baru posle dvostrukog ubistva


Užasnuti nezapamćenim zločinom koji se preko vikenda dogodio u Crnoj Gori, građani protestuju tražeći da se vlada obračuna sa kriminalom.

Dvostruko ubistvo koje se za vikend dogodilo u Baru, pokrenulo je lavinu građanskih protesta u cijeloj Crnoj Gori. Građani od nadležnih traže da zaustave nasilje i konačno krenu u obračun sa kriminalom.

Nezapamćeni zločin koji se desio u bilijar klubu "Mr Otto’’ u kome su ubijena braća Dejan i Ljubomir Gojačanin, šokirao je građane Bara koji se već dvije večeri okupljaju u velikom broju kako bi zapalili svijeće u znak protesta protiv nasilja i odali počast ubijenoj braći Gojačanin.

Ovim gestom su poručili da Bar nije ostao nijem na nezapamćeni zločin, koji se desio u bilijar klubu "Mr Otto".

Za ubistvo braće Dejana (26) i Ljubomira (24) Gojačanina osumnjičen je Šćepan Bujić (20) koji je, kako se navodi, od ranije poznat policiji i ima debeo policijski dosije. On je, nakon što se predao policiji, juče sproveden kod istražnog sudije Višeg suda u Podgorici koji mu je odredio pritvor od 30 dana. Prema navodima medija, Bujić je pred Višim državnim tužilaštvom, priznao izvršenje krivičnog djela.

Ono što je posebno ražestilo građane jesu navodi iz ranijih saopštenja policije da je i otac osumnjičenog poznat po seriji vatrenih okršaja, kao i da su sada primat preuzeli njegovi sinovi, koji su više puta privođeni zbog učešća u raznim obračunima.
Šćepan Bujić je sa samo 19 godina bio hapšen zbog sumnje da je pokušao da ubije dvojicu sugrađana. Krajem decembra 2012. Šćepan Bujić je sa grupom Barana, navodno bez razloga, pretukao Podgoričane Filipa Bogdanovića i Ranka Đulića.
No svi napadi ostali su neriješeni i Šćepan Bujić nikad nije pravosnažno osuđen. Događaji nisu ni stigli do Tužilaštva jer su svjedoci i oštećeni mijenjali iskaze.

Okupljenim građanima nije jasno kako neko ko ima 'debeli policijski dosije' slobodno šeta ulicama, kao ni kako je moguće da policija zna da u Baru postoje 'organizovane kriminalne grupe', a ništa ne čini da se oni privedu pravdi?

Zbog svega, javnost, glasnije nego ikada, ovoga puta traži odgovore. Kako od policije, tako i od Tužilaštva. Građani Bara večeras potpisuju peticiju kojom traže da ulica u kojoj se desio zločin dobije ime po ubijenoj braći Gojačanin.
XS
SM
MD
LG