Linkovi

Četvoro mrtvih u pucnjavi u bolnici u Čikagu


Čikaška policija ispred bolnice Mersi, gde se dogodila pucnjava u kojoj je ranjeno više ljudi, 19. novembra 2018.

Naoružani napadač ubio je jednu lekarku ispred bolnice Mersi a zatim upao u samu zgradu i ubio jednu ženu i policajaca u razmeni vatre. Napadač je i sam poginuo u pucnjavi, saopštili su lokalni zvaničnici.

Napadač je poznavao lekarku u koju je pucao ispred bolnice Mersi, ali je kada je ušao u zgradu počeo nasumice da puca na ljude, saopštio je načelnik čikaške policije Edi Džonson na konferenciji za medije.

Lekari i paicjenti počeli su da izlaze iz zgrade, neki sa rukama podignutim u vazduh, dok su teško naoružani policajci pokušavali da obezbede samu zgradu.

"Grad Čikago je izgubio lekarku, asistenta farmaceuta i jednog policajca koji su svi danas došli na svoja radna mesta da rade posao koji vole", izjavio je gradonačelnik Čikaga Ram Emanuel.

Policajac, Semjuel Himenez, poginuo je u razmeni vatre sa napadačem nakon što je on ušao u bolnicu, saopštio je Džonson. Napadač, čije ime nije objavljeno, takođe je ubijen ali još nije poznato da li je izvršio samoubistvo ili ga je pogodio neki od metaka koje je ispalio policajac.

Drugi policajac je izbegao povredu kada ga je metak pogodio u opasač i tu se zaglavio.

Druga pucnjava istog dana odigrala se u Denveru, a u njoj je ubijena jedna osoba a tri su ranjene. Pucnjava je izbila na ulici u centru grada a policija traga za najmanje jednim osumnjičenim.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG