Linkovi

Dvoje pripadnika koalicije predvođene SAD stradalo u Siriji


Američke snage u severnoj Siriji (arhivska fotografija)
Američke snage u severnoj Siriji (arhivska fotografija)

Američka vojska je saopštila da su dvojica pripadnika koalicije koju predvode SAD u Siriji ubijena, a petorica ranjena kada je eksplodirala bomba pored puta. Poginuli su Amerikanac i Britanac.

Zvaničnici američke vojske rekli su za Rojters da se napad dogodio u blizini grada Mandbidž u Siriji.

Predstavnik američke vojske pukovnik Rajan Dilon nije neposredno posle incidenta rekao ko je odgovoran za napad ali je ukazao: “Imamo inicijalnu procenu i ideje o tome, ali to nećemo saopštiti dok istraga ne bude završena.”

Napad u Manbidžu dogodio se samo dan nakon što je predsednik Donald Tramp najavio da će povući američke trupe iz Sirije u bliskoj budućnosti.

Ipak, američki vojni zvaničnik rekao je da će misija SAD u Siriji ostati nepromenjena, te da su američke trupe tamo kako bi pobedile Islamsku državu.

U medjuvremenu, čuli su se oprečni izveštaji o tome da li se vodeća pobunjenička grupa u istočnoj Guti u blizini Damaska složila sa Rusijom da napusti Dumu, najveće i poslednje uporište pobunjenika u toj oblasti. Ruski general - pukovnik Sergej Rudskoj je ranije izjavio da je postignut sporazum sa pobunjenicima da napuste Dumu.

XS
SM
MD
LG