Linkovi

Dve Koreje o formiranju zajedničkog hokejaškog tima za ZOI


Sastanak delegacije Južne i Severne Koreje u selu Panmundžom

Južna Koreja je predložila formiranje zajedničkog ženskog hokejaškog tipa sa Severnom Korejom, koji bi se takmičio na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Taj korak bi mogao biti još jedan u poboljšanju odnosa dve Koreje.

Predlog je saopšten nakon sastanka dve delegacije u selu Panmundžom, a predstavnik Severne Koreje u Međunadornom olimpijskom komitetu Čang Un rekao je da će se o tome razgovarati, ali nije precizirao hoće li biti usvojen.

Dve zemlje su se usaglasile da će Severna Koreja učestvovati na Olimpijskim igrama I da će biti održani razgovori na vojnom nivou u cilju poboljšanja odnosa.

Južna I Severna Koreja su imale zajedničke sportske timove samo dva puta 1991. – na omladinskom turniru u fudbalu i šampionatu u stonom tenisu.

Ministarstvo za ujedinjenje Južne Koreje saopštilo je da će delegacije razgovarati o mogućnosti da Severna Koreja na predstojeće Olimpijske igre pošalje I svoje umetničke trupe.

O učešću Severne Koreje na ZOI razgovaraće se I na sastanku Međunarodnog olimpijskog komiteta u Švajcarskoj, 20. januara.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG