Linkovi

Dve žene optužile glumca Krisa Nota za sekusualno napastvovanje


Glumac Kris Not igra "Zverku" u nastavku serijala Seks i grad
Glumac Kris Not igra "Zverku" u nastavku serijala Seks i grad

Dve neidentifikovane žene optužile su glumca Krisa Nota, poznatom po ulozi "Zverke" u serijalu Seks i grad, da ih je seksuano napastvovao 2004. i 2015. godine.

Tekst je objavljen u magazinu Holivud reporter, a Not je u izjavi listu negirao tvrdnje o napastvovanju i rekao da je odnose sa tim ženama imao uz njihovu saglasnost.

"Optužbe koje su iznele žene, koje sam upoznao pre mnogo godina ili čak decenija, su lažne. Ne uvek znači ne i to je linija koju ne prelazim. Takođe, teško je ne primetiti trenutak kada ove priče izlaze u javnost. Ne znam tačno zašto se pojavljuju sada, ali znam jedno: nisam napastvovao ove žene", naveo je Not u pisanoj izjavi.

Kris Not igra u nastavku serijala Seks i grad, koji je počeo da se emituje pre nekoliko nedelja.

Jedna od žena pod pseudonimom Zoi rekla je da je nju podstaklo pojavljivanje Nota u novoj sezoni serijala i da je njegov lik "bio okidač" da sada izađe u javnost i "prikaže kakav je zaista".

Nije želela da otkrije svoje pravo ime jer, kako kaže, radi u industriji zabave i mogla bi da snosi posledice.

Ispričala je da je Not napastvovao u stanu 2004. godine, kada je imao 40, a ona 22. Holivud reporter objavio je da je prijatelj odveo u bolnicu, posle napastvovanja, gde su joj sanirane povrede. Napad je prijavljen policiji, ali je Zoi odbila da imenuje napadača. Dve godine kasnije, Zoi je išla na savetovanje u centar za pomoć žrtvama silovanja, što je centar i potvrdio.

Policija Los Anđelesa odgovorila je na medijske upite i saopštila da ne postoji nikakva istraga koja se vodi protiv Nota.

Druga žena koja je izašla u javnost ima 31 godinu i novinarka je, a predstavila se pod pseudonimom Lili. Kaže da je Nota upoznala 2015. dok je radila u jednom noćnom klubu u Njujorku. Ispričala je da se osetila "napadnuto" kada je Not započeo seksualni odnos sa njom i da je primorao na seks. Nije pozvala policiju, prema rečima njenog prijatelja.

U SMS porukama koje je objavio Holivud reporter, Not je napisao da mu je "bilo jako zabavno prethodne noći" i da "nije baš siguran kako se ona osećala".

Lili je odgovorila da je "svakako uživala u njegovom društvu, ali i da se osetila malo iskorišćenom". Kaže i da je odbila da se ponovo vidi sa njim.

Glumica Zoi Lister Džouns, koja je sa Notom radila u seriji Red i zakon, oštro je kritikovala glumca u objavi na društvenim mrežama.

"Prošle nedelje me je prijatelj pitao kako se osećam što je "gospodin Zverka" umro u novoj sezoni serijala Seks i grad. Rekla sam da mi je, iskreno, laknulo, zato što ne mogu da odvojim glumca od čoveka, a taj čovek je seksualni predator".

Lister Džonus je ispričala da joj je Not, tokom snimanja, mirisao vrat i rekao da "lepo miriše".

XS
SM
MD
LG