Linkovi

DPS pozvao nadležne da reaguju zbog pretnji DF-a


Protest Demokratskog fronta u Crnoj Gori
Protest Demokratskog fronta u Crnoj Gori

Poslanici Demokratske partije socijalista pozvali su nadležene države organe da reaguju u skladu sa zakonom zbog uvreda i prijetnji koje su članovima Administrativnog odbora uputili poslanici Demokratskog fronta na jučerašnjoj sjednici na kojoj je raspravljano o ukidanju imuniteta poslaniku DF-a Nebojši Medojeviću.

Poslanica DPS-a, Marta Šćepanović, pozvala je predsjednika Skupštine Ivana Brajovića da u skladu sa svojim ovlašćenima sankcioniše ponašenje poslanika koji su, kako je rekla, beskrupolozno prekršili Poslovnik o radu parlamenta.

Sve se desilo kada je Administrativni odbor, po zahtjevu Specijalnog tužioca, raspravljao o skidanju imuniteta poslaniku DF-a Nebojši Medojeviću.

Pozivam nadležne državne organe da hitno reagiju u okviru svojih nadležnosti za najozbiljnije i najopasnije prijetnje kao i pokušaj najbrutalnijeg zastrašivanja upućen članovina Adminsitrativog odbora i to na ličnom nivou“, kazala je Šćepanović na konferenciji za novinare.

Ona je rekla da poslanici DPS-a s razlogom osjećaju da im je sigurnost ugrožena. Saopštila je da je u planu izrada novog Etičkog kodeksa i izmjene Poslovnika, naročito u dijelu koji se tiče održavanja reda na sjednicama Skupštine. Predsjednik Administrativnog odbora, Ljuiđ Škrelja, kazao je da je DF članovima tog tijela, glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i funkcionerima DPS-a uputio prijetnje i uvredljive riječi.

Takvo postupanje poslanika DF je samo nastavak pritiska koji oni konstantno vrše na Skupštinu Crne Gore i druge državne institucije, čime su iz politike prešli u zonu anarhije. Njihovo ponašanje u Skupštini je ogledalo njihove politike“, rekao je Škrelja. On je ocijenio da su Andrija Mandić, Milan Knežević, Branko Radulović, Janko Vučinić, Predrag Bulatović i Strahinja Bulajić rekli riječi koje su ispod elementarnog ljudskog dostojanstva i građanskog vaspitanja.

Škrelja je kazao da sjednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o ukidanju imuniteta Medojeviću još nije zakazana i da je to u nadležnosti predsjednika Skupštine.

Ona je rekao da vjeruje da na njoj neće biti incidenata.

Na današnjoj press konferenciji DPS-a je ocijenio da je u poslednje tri godine parlamentarni život u Crnoj Gori totalno urušen.

XS
SM
MD
LG